#notyoutoo
”Såhär kan det kännas, så har det känts för många, låt det aldrig kännas så igen för någon. Enough is enough – #notyoutoo.”
Johanna Ahl, Cecilia Dahlberg, Anna Junholm och Frida Winter
IHM Business School, Göteborg
Uppdraget:
Att svara på en brief under 48 timmar. Briefen gick ut på att laget skulle ta fram en eventlösning under Almedalsveckan till en fiktiv kund, där syftet var att skapa bestående engagemang kring och av #metoo.
Vinnarlagets lösning: fyra upplevelserum
– Första rummet med hashtag #bortabrahemmavärst representerar hemmet där man välkomnas in i hemmet av en kvinna med översminkad blåtira. En falsk fasad, berättar Frida och fortsätter:
– Upplevelserum två är arbetsplatsen, hashtag #påvåravillkor. Ur högtalarna hörs anspelningar och glåpord som skulle kunna få vem som helst att känna sig kränkt. Det syns inte på ytan, men det hörs. Upplevelserum nummer tre är krogen, där det spelas otroligt hög musik. Där har vi skådespelare, en man och en kvinna som sitter i baren, man hör inte vad de säger, men man ser. Hon säger nej med hela sin kropp och själ. Alla i rummet upplever det utom han.
Det fjärde och sista rummet skulle bestå av en glasbur med LED-skärmar, så att de förbipasserande ser allt som händer där inne, medan de där inne endast ser bilder och filmer på folk som blivit utsatta för metoo.
– Det sista du får se är en spegelbild av dig själv med hashtagen #Notyoutoo, som var vårt koncept, säger Frida.
Pitchen lyckades övertyga Gyllene hjulets jury, och så tog gruppen hem segern.
Juryns motivering:
Ett välbearbetat bidrag där gruppen gjort en grundlig research som nyttjas genom hela projektet från start till mål. Med en kreativ och upplevelsebaserad eventlösning har gruppen lyckats uppfylla briefens krav och syfte som varit att skapa bestående engagemang kring och av #metoo.
