Hej Thomas Backhammar på Adapt, som arbetar med teknik och dekor för event, vilken är din roll på företaget?

– Jag ansvarar för våra kundrelationer på Adapt.

Ni på Adapt ansvarade ju för tekniken på gårdagens gala, berätta kort om vad det gick ut på?

– Vi försåg eventet med den konceptuella scendesignen, all teknik och scenutrustning som var nödvändig för att skapa den optimala känslan. Från miljöbelysning till den stora projektions-, ljud- och ljusuppsättningen. Därtill skapade vi atmosfären runt evenemanget på de kringliggande aktiviteterna.

 

Vilka ser du är de hetaste trenderna inom teknikens värld just nu kopplat till event?

– Att knyta ihop all teknik till en gemensam upplevelse! Dels genom att låta besökarna interagera med varandra och eventarrangören via egna devices men även genom att använda teknik för att minska det fysiska och psykiska avståndet mellan scen och publik.

 

“Tekniken minskar det fysiska och psykiska avståndet mellan scen och publik”

Berätta lite om BeMatrix – vad är det?

– BeMatrix är ett nytänkande flexibelt montersystem i aluminium. Det gör det till ett hållbart alternativ där samma monterdelar kan återanvändas gång på gång. Samtidigt som det starka aluminiumet bidrar till att utformningen av montern kan vara väldigt flexibel. Med kanske marknadens största utbud av tillbehör samt skärmteknik gör det systemet komplett.

 

Hur använde ni BeMatrix under Gyllene Hjulet-galan?

– På galan användes BeMatrix i utställningsdelen för monterexponeringar. Bland annat visades LED-skin med skarvlösa hörn upp. Nu kan man realistiskt bygga in sin monter med en stor digital LED-skärm som förmedlar företagets budskap.

 

Vilka andra möjligheter finns det med BeMatrix?

– Vad vi ser är att BeMatrix enkla system används mer och mer i eventproduktioner. Från talarpodier till stora projektionsytor.

 

Och sist – vad får man inte missa teknikmässigt inför sitt event 2019?

– Jag skulle säga synkronisering – att se till att ljud, ljus och bild sammanstrålar för att skapa så mycket impact som möjligt. Det är även ett stort fokus på rörlig media generellt i samhället och eventbranschen är inget undantag.