I dagarna var det premiär för den nya mäss- och mötesanläggningen Åbymässan som ligger i Mölndal, strax utanför Göteborg.

Åbymässan erbjuder upp till 10 500 kvm ren mässyta, som kan även utökas med över 20 000 kvm utomhusyta. Förutom möjlighet att skräddarsy ytor för evenemang i alla storlekar utlovas effektiv logistik för utställare och gott om parkeringsplatser i direkt anslutning till anläggningen.

Åbymässan är en del av Åby Arena i Mölndal – en satsning kring att skapa ett nytt evenemangsområde i Göteborgsregionen, för såväl privata besökare som företag. När hela Åby Arena är igång räknar man med över en halv miljon besökare per år.

Bakom satsningen står Easyfairs som sedan tidigare driver Kistamässan och Malmömässan. I och med invigningen av Åbymässan får den internationella mässkoncernen nu även sin egen mässanläggning i Göteborg.

Exempel på evenemang som redan är inbokade i den nya anläggningen är branschmässorna Trend & Form och VA-tour Sweden 2019 i januari, samt Nordens största mässa för populärkultur, Comic Con, i maj 2019.

Åbymässan öppnade 8 januari, men kommer invigas officiellt tillsammans med resten av Åby Arena i april 2019.