Nu ökar samhällsprojektet Loka Heroes takten. Med De Vet Du’s genomslagskraft och baskethjärtan vill man nå ut till ännu fler baskethjältar i Sverige.

Genom projektet Loka Heroes söker Loka och Svenska Basketbollförbundet människor som vill göra skillnad i samhället med hjälp av basket. Loka Heroes stöttar och skapar resurser för att eldsjälar ska ha större möjlighet att driva sina projekt.  

Med på resan sedan starten 2016 är ambassadörerna Ison & Fille. Hiphopartisterna växte upp i Bredäng och Vårberg utanför Stockholm, och basket ligger dem varmt om hjärtat. Nu utökar Loka och Svenska Basketbollförbundet med ytterligare en ambassadör för Loka Heroes genom musik- och humorgruppen De Vet Du. Killarna i De Vet Du har även de en bakgrund från basketen. Johan Gunterberg och Christopher Martland lärde känna varandra på basketplanen redan som sjuåringar och har sedan dess bland annat hunnit med proffsspel i Italien.

– För oss är det en självklarhet att ställa upp för Loka Heroes och fortsätta bygga och uppmärksamma basketen i Sverige, något vi redan gör dagligen på våra olika plattformar i sociala medier. Alla, från de som känner oss privat till våra följare i olika sociala medier, känner nog till vilka stora basketfreaks vi är, säger Johan Gunterberg från De Vet Du.

Loka Heroes-projekt kan handla om allt från att starta en klubb i ett område där det saknas, till att skapa möjligheter för nyanlända svenskar att ta första stegen in i samhället med hjälp av basket. Projekten presenteras löpande på Loka Heroes hemsida och Facebooksida för att inspirera fler att göra skillnad i samhället med hjälp av basket.

”Det känns väldigt roligt att Loka Heroes-familjen växer och får förstärkning av De Vet Du. De kommer att vara ett mycket bra komplement till våra tidigare ambassadörer Ison & Fille. Nu kan vi nå ut ännu bredare och bana väg för ännu fler baskethjältar som gör skillnad i samhället,” säger Fredrik Spendrups, vd Spendrups Bryggeri och ordförande i Loka Heroes jury.

Länkar: 

Läs mer om projektet här – www.lokaheroes.se

Loka Heroes på Facebook – www.facebook.com/lokaheroes/

 

Ansvarig byrå: Håkanson United Projektledare SBBF: Mats Elsnitz

 

OM LOKA

Loka, som är marknadsledare på smaksatt vatten, kommer från hälsokällan i Bergslagen. Människor har vallfärdat till hälsokällan i flera århundraden för att dricka av det mytomspunna vattnet. Innan vattnet tappas på flaska, kolsyras det lätt, salter tillsätts för att uppnå ett önskat mineralinnehåll och naturliga aromer tillsätts för att ge den goda smaken. Loka innehåller varken socker, sötningsmedel eller kalorier.

 

OM SVENSKA BASKETBOLLFÖRBUNDET

Svenska Basketbollförbundet  vill att basketen blir Sveriges mest tillgängliga nationalsport. För oss betyder det att alla ska känna sig välkomna oavsett vem man är, var man bor eller var man kommer ifrån. På ungdomsnivå spelar vi Easy Basket utan tabeller, på gatan lirar vi 3x3 streetbasket och på elitnivå imponerar våra stjärnor i landslag, NBA, WNBA och Basketligorna. Vi har 80 000 medlemmar och 35 000 aktiva spelare över hela Sverige.