VAD KAN EVENT, TV OCH FILM LÄRA AV VARANDRA?

Ett samtalsevent | FREDAG 17 APRIL KL. 14.00-15.00

Deltar gör bl a Charlotta Ribbefjord, vd, Dallas, Ida Lemoine, vd, Beteendelabbet, Klas Lindberg, vd, Brand New Content och Ulf Skarin, professionell lunchätare och event curator.

Under coronapandemin har nya och gamla aktörer börjat arrangera digitala event. Det kan vara tufft att vara nybörjare på något. Men med ett så kallat ’beginners mind’ löser man också saker på helt nya och okonventionella sätt. Det kallas innovation.

Att göra digitala event kräver att man tänker på ett nytt sätt. Det blir som att producera tv, men för en publik som är live och där man ofta också vill ha interaktion. Man vill och försöker hitta sätt att göra tittarna till deltagare.

Några har också upptäckt hela innehållet inte behöver vara live. Någon intervju eller framträdande kanske är förinspelat, men varvas med annat som är live. Det här gör att event just nu inspireras av både film och tv. Man kan också tänka sig att de kommer på saker som kan inspirera film och tv tillbaka.

Detta tänker vi utforska vid nästa avsnitt av Bentigo Eventuellt, ett samtal i sällskapsspelsformat som vi denna gång ska försöka genomföra inför en digital publik. Det handlar om att lära men också inspireras av varandra och kanske rentav inleda samarbeten.

Anmäl dig kostnadsfritt via bentigo.com. Samtalet och eventet äger rum digitalt via Zoom och du får länk dit i bekräftelsen när du anmält dig. Det är en timme långt och leds av Jörgen Dyssvold, eventdesigner och framtidsspanare hos Herr Omar & Bentigo.

__________________________________

Bentigo Eventuellt är en ny serie samtalsevent i sällskapsspelsformat.

Tillfälliga tankesmedjor där vi ses för att diskutera aktuella trender inom event och möten. Inför varje avsnitt tar redaktionen fram sex spaningar och sex påståenden. En grupp på upp till 10 personer samlas för att under en timme diskutera några av spaningarna och ta ställning till påståendena.