Event & kultur

som möjliggörare för destinationen Göteborg.

Framtidens evenemangsstad!

Destinationen Göteborg har bestämt sig. Staden och besöksnäringen har gemensamt satt upp målet om att fördubbla turismen till 2030. Kom till SES-träffen den 15 november och lyssna till Göteborg & Co:s VD, Camilla Nyman om stadens strategier för att nå målen.

Vi håller till på Världskulturmuséet och förutom besöksnäringsstrategier serveras vi denna eftermiddag också en inblick i kulturens bidrag till staden, dess utveckling och turismen. Vi lyssnar till hur några av stadens viktiga kulturrättigheter arbetar med partnerskap och utveckling för att möta framtidens upplevelser. Vi bjuds också på en stärkande eftermiddagsfika.

För de som sedan vill ha ytterligare förkovring finns möjlighet att hänga med till SES-medlemmen More Space och deras After Work-seminarium – How to create reasons to be talked about?

Agenda:

Johanna Flemström med kollegor välkomnar oss till Världskulturmuséet för en rundvandring och berättelse om verksamhetens mål och syfte.

Kim Nilsson, Marknadschef på Göteborg Film Festival berättar om läget kring festivalen med dryga två månader kvar till premiär. Även hur man jobbar med partners för att få fler att upptäcka och dra nytta av filmen.

Kristian Ferrara, Projektledare European Choir Games. I augusti 2019 fylls Göteborg med tusentals körsångare. Vad innebär detta för staden och för körsången?

Camilla Nyman, VD Göteborg & Co

Avslutning och gemensam spårvagn för de som vill vidare till More Space After Work

 

När: 15 november
Tid:
 14.00 – ca. 15.40
Plats: Världskulturmuseet, Södra vägen 54, Seminarierum 3, bredvid restaurangen på plan 3
Anmälan:
En inbjudan till träffen skickas ut inom kort.

 

Om Världskulturmuseet

På Världskulturmuseet vid Korsvägen möter du världen! Det prisbelönta museet invigdes 2004 med en form inspirerad av en geod – en typ av sten som är grå på utsidan men allt mer färgstark ju längre in man kommer. Den stora trappan är inspirerad av Spanska trappan i Rom och vill förmedla känslan av en mötesplats och är också platsen för olika events som konserter, uppträdanden och stora föreläsningar. Med sina samlingar på över en halv miljon föremål från hela världen, och från flera tusen år till idag, förenar museet historiska händelser med dagsaktuella frågor i en upplevelse som berör. Här varvas permanenta utställningar (”Korsvägar” och ”Tillsammans”) med mindre tillfälliga utställningar, t ex fotoutställningar.