FUTURE EVENTS

1-3 JUNI 2023 | UMEÅ

Future Events

På konferensen Future Events reder vi ut hur vi kan utveckla branschen med hjälp av nya idéer, ny teknik och inte minst nya samarbeten.

1-3 JUNI 2023  |  UMEÅ

Torsdag 1 juni – Mingel och öppningsfest för Brännbollsyran på Rex.
Fredag 2 juni – Talarevenemang inklusive lunch och Premiumbiljett till Brännbollsyran.
Lördag 3 juni – Cupfinal och kulturutflykt.

Ett partnerpaket är framtaget exklusivt för SES medlemmar – skickas till SES medlemmar via e-post.
Saknar du en inbjudan, vänligen kontakta oss via info@ses.se.

Att live är livet visste det österrikiska rockbandet Opus redan 1984. Men faktum är att evenemang och upplevelser är både roliga och viktiga. De är helt avgörande för platser, städer och regioners rykte och attraktionskraft därför att dom är så betydelsefulla för oss människor.

Att vi ska ha många bra konserter och festivaler av olika slag är självklart, men frågan är hur vi lyckas med det, hur vi kan skapa grymma evenemang men samtidigt påverka vår planet mindre? På konferensen Future Events reder vi ut hur vi kan utveckla branschen med hjälp av nya idéer, ny teknik och inte minst nya samarbeten. För första gången samlar Homerun Festivals musik- och evenemangsbranschen i Norden för att ta reda på hur vi kan skapa ännu bättre evenemang i framtiden.

SES kommer att vara på plats med flera representanter från både styrelsen och SES-teamet och ta tillvara detta tillfälle att nätverka och inspireras. Dessutom är styrelseledamoten Abel Abraham (Samhällsmatchen/Hammarby Fotboll) och SES styrelseordförande Therése Sundling Liljedahl (Live Nation) deltagare i varsin Breakout Session under fredagen.

Keynote speakers:

 • Per Sundin – Att driva förändring och framgång
 • Dale Vince – Hållbarhet, internalisering
 • Tom Windish – Artistutveckling, koncept- och formatutveckling

Paneler:

 • Video Killed The Radio Star
  Paradigmskiften inom teknik och samhälle sker då och då, små revolutioner hela tiden. Om vikten att vara redo för förändring.
 • The Times They Are A-changin
  Grön omställning kommer att förändra världen. Frågan är hur?
 • What’s Going On?
  Bra exempel, bra idéer, disruption och nästa stora grej?

Breakout sessions:

 • De nya möjligheterna
 • Att öva på framtiden
 • Stadsutveckling via samverkan
  SES Styrelseledamot Abel Abraham, Samhällsmatchen, Hammarby deltar i diskussionen
 • Svensk musikbransch Vision 2030
  Therese Sundling Liljedahl, Live Nation och ordförande i SES deltar i diskussionen
 • Är ni beteendeinformerade?
 • Batterirevolutionen skapar nya möjligheter

Breakout-sessions på djupet

Det finns många olika professioner som på ett eller annat sätt jobbar med att skapa evenemang och upplevelser, och därmed är med och bygger den attraktionskraft som vår region har. Det rör sig om olika producenter i turismnäringen, om kulturproducenter och eventbolag men också om projekt och rörelser inom det offentliga och i näringslivet som vill nå ut till och beröra människor i samhället. Under en del av konferensen gräver vi lite djupare i några specifika ämnen, för att tillgodose behov och stilla nyfikenhet hos de konstellationer som kommer till Future Events. Deltagarna kan välja mellan tre olika spår:

Musik- och eventbransch
Future Events är en mötesplats för branschen i norra Norden. Här snackar vi igenom de viktigaste och mest aktuella frågorna just nu, för oss specifikt och för branschen generellt.

Besöksnäring och attraktion
Platsmarknadsföring är en grundbult för varje plats, kommun och region. Både turism och kompetensförsörjning är beroende av bra hårdvara, stark attraktionskraft och god kommunikation.

Näringsliv och ny tech
Näringslivet ger syre till varje regions utveckling, och nästan all utveckling springer ur ny teknologi. Här kikar vi på allt som är nytt; produkter, processer, samarbeten, idéer m m.

Future Events arrangeras parallellt med festivalen Brännbollsyran av SES medlem Homerun Festivals, och pågår mellan 1-3 juni 2023. Deltagarna kommer att kunna ta del av festivalen med både brännboll och musik, men även en hel del annan kultur på plats i Umeå – Europas Kulturhuvudstad 2014.

Homerun Festivals är Sveriges snabbast växande eventföretag bakom festivaler som Brännbollsyran, Bayside Festival och Bonfire Festival. Vid sidan av våra stora festivaler har Homerun Festivals de senaste åren även arrangerat större utomhuskonserter med bland annat Håkan Hellström och Lars Winnerbäck. Homerun Festivals skapar unika evenemang med koncept som gör evenemanget till ett med staden och något att vara stolt över för invånarna. Vi skapar festivaler och evenemang utifrån skräddarsydda koncept utifrån ett behov för just den stad eller plats där evenemanget är beläget.

Vi gör allt själva från konceptbyggande, artistbokning, marknadsföring, profilering, etablering. mat & dryck försäljning och uppföljning. Hela affärsidén bygger på att bygga långsiktigt starka varumärken. 2019 vann Homerun Festivals ”Årets evenemang” för Brännbollsyran 2019 från Sveriges största livemusikgala, Sweden Live.