Hållbarhet och Handboll -
Vi SES på VM!

ULLEVI LOUNGE | 18 JANUARI 2023 | KL. 12-18

PRIS: 199 SEK SES medlemmar | 499 sek icke medlemmar
I priset ingår lunch, fika och seminarieprogram samt möjlighet att köpa biljetter till kvällsmatchen!

Den 18 januari har SES och organisationen för Handbolls-VM i samarbete med Göteborg & Co och Got Event, den stora äran att bjuda in till en dag fylld av hållbarhet och handboll. Ämnet är ständigt aktuellt och vi kommer under denna eftermiddag bjuda på både teori och praktik.

Att vi väljer just Handbolls-VM beror på att man har valt att miljöcertifiera evenemanget. Att vi väljer Göteborg beror på att man vid ett stort antal tillfällen prisats för att vara en världsledande hållbar destination. Vid sidan av det håller Handelshögskolan i Göteborg världsklass när det gäller att mäta effekter av evenemang ur ett hållbarhetsperspektiv.

Göteborg – Världens mest hållbara evenemangs-destination!
Sarah Marting, Chef Evenemangsutveckling och Filip Eklund, Hållbarhetsutvecklare Göteborg & Co

Göteborg har etablerat sig som en av världens mest hållbara destinationer, något som avspeglar sig i det strategiska arbetet kopplat till de evenemang som genomförs i staden. Hur detta arbete bedrivs får ni en inblick i under denna programpunkt.

 

Certifierat Handbolls-VM – Hur går det till?
Thomas Björn, hållbarhetsansvarig Handbolls-VM 2023

Att de flesta stora mästerskap idag har begreppet hållbarhet som en nyckelingrediens är ingen hemlighet. Men vad det är få som gör är att gå hela vägen till en certifiering. Vad drivkrafterna är bakom detta beslut får ni en inblick i under denna punkt.

 

Projektet Greentopia
Johanna Gadd, Hållbarhetsansvarig Got Event AB

Vi står inför en klimatkris där livet som vi känner det står på spel. Tiden är knapp för att hitta lösningar och ändra beteenden. Projektet Greentopia har samlat livemusiken, idrotten, svenska städer och andra aktörer i ett kraftfullt samarbete för att skapa förutsättningar till förändring via evenemang.

 

Evenemang som förändringsmotor- Mätning i tre dimensioner
John Armbrecht/Erik Lundberg, Handelshögskolan Göteborg

En utmaning med det utökade hållbarhetsbegreppet är att kunna mäta effekter av ett förändringsarbete. För att hjälpa oss att reda ut detta har vi en världsledande institution i staden på Handels. Här får vi förhoppningsvis nya insikter.

Paneldiskussion
Här ges möjlighet att ställa frågor samt dyka lite djupare i några av frågorna.

Sammanfattning och reflektion
Henrik Jutbring, Evenemangschef Got EventMed mångårig erfarenhet av evenemang i kombination med forskningsbakgrund i området finns knappast någon bättre lämpad än Henrik för att sammanfatta det vi fått oss till livs under dagen.Vi passar också på att ta en rundtur bakom kulisserna på det VM som pågår i Scandinavium innan vi avslutar den obligatoriska delen för dagen.

BOENDEERBJUDANDE!
I samband med detta evenemang erbjuder Nordic Choice Hotels alla deltagare 15% rabatt på Clarion Post , Comfort Hotel Göteborg (Stenpiren) och Quality The Weaver. Koden hittar du i bekräftelsen.

RES HÅLLBART MED SJ!
SJ erbjuder er som önskar resa till detta evenemang fördelaktiga priser på tågbiljetter. Koder skickas till anmälda deltagare i separat mail.