RÄTTIGHETSFORUM
FOKUS: E-SPORT & GAMING

Onsdag den 4 oktober 2023 | KL. 08.30 – 10.00 | Hybrid

SES Rättighetsforum tar upp aktuella ämnen, trender och utmaningar som rättighetsinnehavare står inför. Vi ger er verktyg att fortsätta utvecklas och ni har möjlighet att vara med och påverka viktiga frågor och områden som ni vill att branschorganisationen arbetar med. På våra inspirationsträffar lyfter vi ämnen som engagerar, vår panel svarar på frågor och funderingar och vi bjuder in aktuella gäster för diskussion och analys.

 

Detta tillfälle har vi valt att lägga fokus på  Sponsring inom Gaming och E-sport utifrån företag och rättighetsinnehavare 

 

Gaming och E-sport är idag en enorm industri som engagerar människor och företag i olika åldrar, samhällsklasser och branscher, och förväntningarna är fortsatt tillväxt. De totala intäkterna på den globala eSport-marknaden uppgick 2022 till ca 1,38 miljarder dollar och förväntas öka till nästan 1,87 miljarder dollar fram till 2025. Dess tillväxttakt är högre än alla andra sport- och underhållningsindustrier. Redan 2019 hade mobilspelssektorn mer intäkter 2019 än hela film- och musikindustrin tillsammans. Tidigare i år blev även det Svenska E-sportförbundet invalt i RF, och klassas idag som en officiell sport och inkluderas i kulturbegreppet. Mer än 80% av Sveriges befolkning spelar digitala spel i någon form, vilket är fler än idrottsutövande och träning i olika former.

Vid Rättighetsforum den 4 oktober tittar vi närmare på Gaming och E-sport utifrån ett sponsrings- och rättighetsinnehavarperspektiv. Hur agerar olika aktörer som samlar engagerade utövare, ex. Förbund och Landslag, Lag och arenor? Hur resonerar företag när det kommer till sponsring och annonsering inom E-sport? Tillsammans lyfter vi frågan om möjligheter och utmaningar, och vad utvecklingen innebär för ”traditionella” aktörer inom idrott, kultur och NGO.

Vi kommer ta del av spaningar, tips och erfarenheter från bl.a. Ola Stafhammar (Svenska E-sportförbundet), Calle Dyrssen (Esportal), Christoffer Åhlund (Frame), Kimberley Åhage
(Brand engagement & community specialist), Michael Tidebäck, (Ninjas in Pyjamas) och 
Jimmy Sandberg på Svenska Spel. Rättighetsforum modereras av Daniel Hegborn (Passion Lab) och Björn Stenvad (Rättighetsbyrån).

 

Inspirerande kampanjer, kloka insikter, och engagerande diskussioner utlovas!