Tänk hållbart i omställningen
och stå starkare efter coronakrisen

Hållbarhetsprogrammet

4 ST WEBBINARIUM | START TORSDAGEN DEN 10 SEPTEMBER 2020

I en serie webbinarier kommer du att guidas genom olika moment som ger förståelse för vilka frågor som är relevanta för ditt företag så att du kan planera ett effektivt hållbarhetsarbete. Du får även tillgång till ett digital verktyg för hållbarhetsrapportering. Efter avslutat program erhåller du ett certifikat som visar att ditt företag arbetar proaktiv med hållbarhet och rapporterar enligt Hållbarhetslagen och FNs 17 globala mål. Efter programmet står ni redo att möta nya och hårdare krav från kunder, leverantörer och medarbetare.

Kort information om programmet:

  • Antal webbinarium: 4 st
  • Kursens totala antal deltagare/företag: 6-14 företag (max 2 personer från varje företag)
  • Vänder sig till företag i storlek: 5-150 medarbetare
  • Start med kostnadsfritt webbinarium: torsdag 27 augusti kl. 09.00 – 09.45. PURE ACT presenterar programmet och Ulf Andersson, VD på ZILLOMAN, berätta om sin upplevelse av att jobba enligt PURE ACTs metod.

Programmet erbjuder dig:

  • 1 års tillgång till PURE ACTs digitala verktyg för hållbarhetsrapportering
  • Ett certifikat (förutsatt att du låter din revisor granska hållbarhetsrapporten)

Pris:

  • Företag med färre än 50 medarbetare betalar 5.000:-
  • Företag med 50-100 medarbetare betalar 8.000:-
  • Företag med fler än 100 medarbetare betalar 10.000:-

 

Webbinar 1: FÖRARBETE
Datum: Torsdag 10 september
Tid: 09.00-12.00

Vi går igenom viktig information om hållbarhet och vilka nya krav som finns på företag inom eventbranschen. Därefter analyserar vi ditt företags nuläge, möjligheter och hot för att fastställa vilka hållbarhetsfrågor ni bör prioritera, kopplat till FNs 17 globala mål.

Webbinar 2: INTRODUKTION i det digitala verktyget för hållbarhetsrapportering
Datum: Torsdag 24 september
Tid: 09.00-12.00

Vi introducerar ditt företag i PURE ACTs digitala verktyg och förklarar hur ni skapar en hållbarhetsstrategi och hållbarhetsrapport utifrån de prioriteringar och avgränsningar som ni kommit fram till under första webbinariet. Det digitala verktyget innehåller checklistor av olika slag som ni får bearbeta på egen hand efter webbinariet.

Webbinar 3: HÅLLBARHETSRAPPORTEN 
Datum: Torsdag 8 oktober
Tid: 09.00-12.00

Vi följer upp hur det har gått för er att komma igång med arbetet i plattformen. Här blir det sannolikt en hel del diskussion och frågor. Vi förklarar vad ni behöver göra för att er hållbarhetsrapport ska uppfylla kraven i Hållbarhetslagen så att ni efter programmet kan erhålla ett certifikat.

Webbinar 4: IMPLEMENTERING & KOMMUNIKATION
Datum: Torsdag 22 oktober
Tid: 09.00-12.00

Vi förklarar hur ni går vidare med hållbarhetsarbetet efter programmet. Här blir det fokus på implementering och inkludering av medarbetarna samt extern kommunikation. Vi kommer också förklara vilket stöd som ni kan få på området framöver.

 

Om PURE ACT

SES samarbetar med PURE ACT – en byrå för enkel och effektiv transformation mot hållbart företagande. PURE ACT erbjuder en process som hjälper företag att komma igång med hållbarhetsarbete eller ta det till nästa nivå. I processen ingår konsultation, workshops och ett digitalt verktyg där företag planerar, dokumenterar och kommunicerar hållbarhetsarbetet. Processen resulterar i en hållbarhetsrapport enligt kraven i Hållbarhetslagen och ett certifikat som visar att ni aktivt arbetar med sociala, miljömässiga och ekonomiska frågor.

PURE ACT riktar sig till små och medelstora företag med höga ambitioner men knappa resurser att avsätta för hållbarhetsarbete.

Läs mer på www.pureact.se eller kontakta info@pureact.se.