SES Paneldebatt: Tema jämlikhet – Idrott på lika villkor?

Fredag 27 oktober | KL. 15:00 – 20:00| Filmstaden Bergakungen – Göteborg

BILJETTPRIS!
Ordinarie pris: 399 sek (exkl. moms)
Medlemspris: 199 sek (exkl. moms)
Matchbiljett Sverige och Schweiz i Nations League: 330 sek (exkl. moms)

Förutsättningarna för att bedriva, utöva och lyckas med sin idrott skiljer sig idag mellan män och kvinnor. Vilka skillnader är relevanta och nödvändiga då de bygger på olika individers olika behov, och vilka skillnader/förutsättningar behöver vi hjälpas åt att göra något åt för att främja den fortsatta utvecklingen av svensk idrott?

Tillsammans med våra talare tittar vi under ”första halvlek” bland annat närmare på hur man arbetar med den tekniska utvecklingen i förhållande till kvinnliga respektive manliga idrottare, samt på vilka faktorer som förbund/klubb/ledare/tränare kan och bör arbeta med för att främja ett behovsanpassat ledarskap inom idrotten.

Efter en kortare halvtidsvila följer sedan ”andra halvlek” med ett panelsamtal där vi utöver insikter från dagens talare även fyller på med perspektiv från ett evenemang, en sponsor och en beslutsfattare, samt för en närmare diskussion om hur vägen framåt kan och bör se ut.
Vi avslutar sedan eftermiddagen med mingel, nätverkande och – för dom som önskar – matchen mellan Sverige och Schweiz i UEFA Nations League , där det svenska damlandslaget jagar en OS-plats. Matchen spelas på Gamla Ullevi där vi har tillgång till ett antal bra biljetter.

Hela eftermiddagen modereras av Frida Zetterström, och vi ser fram emot intressanta föredrag, spännande samtal och intressanta inspel från er som deltar.

Frida Zetterström – Moderator

Frida Zetterström har arbetat med kommunikation i olika former i över tjugo år och drivs av en ständig nyfikenhet på andra människor. På scenen, framför kameran eller bakom mikrofonen har hon bevakat mode, livsstil, trender och idrott i en mängd olika medier, både i rollen som programledare och som reporter.

Mikael Swarén – Talare

Mikael Swarén är forskare vid Högskolan Dalarna inom idrottsmekanik och biomekanik, med över 15 års erfarenhet av att arbeta med olympiska idrottare och lag. Han är specialiserad på att analysera sportutrustning med syfte att optimera prestation och/eller minska skaderisken för idrottaren. Mikael arbetar också som biomekaniker på Riksidrottsförbundets Laboratorium för Prestationsutveckling på Bosön och är styrelsemedlem inom Swedish Sports Concussion Society samt medlem i den rådgivande styrelsen för International Sports Technology Association.

Karin Torneklint – Talare

Efter att bland annat ha arbetat som förbundskapten för Svenska Friidrottslandslaget, tränare för systrarna Kallur och fystränare för IBF Faluns herr- och damlag är Karin Torneklint idag sportchef för Svenska Bandyförbundet. Karin är även generalsekreterare för nätverket EPOS (Nätverket Kvinnliga Elittränare), där bland annat Djurgårdens IF, IFK Göteborg, Malmö Redhawks och Svenska Skidförbundet är med för att dela erfarenheter och utvecklas.

Jenny Lagergren – Paneldeltagare

Jenny har tio år+ erfarenhet inom hållbarhetsområdet. Hon drivs av att tillsammans med andra bidra till en positiv förändring i samhället. Engagemanget rör sig brett och hon vill skapa hållbara organisationer inifrån ut. Jenny känner extra mycket för föreningslivet och tror på ett starkt samarbete mellan kommuner, näringslivet & föreningar. På Estrella arbetar Jenny övergripande med hållbarhetsfrågorna där hon förutom att driva strategiska hållbarhetsfrågor och kommunikation även arbetar med företagets syftesdrivna partnerskap.

Krister Bergström – Paneldeltagare

Göteborgare och ”livserfarenhetsekonom” med erfarenheter och kompetenser från yrkeslivet, idrottsvärlden och privatlivet. Erfarenheter som Krister använder i vardagen som genomförare, ledare och katalysator. Han var VD för herr-EM 2020 innan pandemin och herr-VM 2023 efter pandemin, och nu i december är det dam-VM för första gången i Sverige. Därtill ska även nämnas att Krister var initiativtagare och katalysator till världens första hållbarhetscertifiering av ett mästerskap.

Bettan Andersson – Paneldeltagare

Bettan Andersson är ordförande för både Got Event och Idrotts och Föreningsförvaltningen i Göteborgs Stad. Hon är dessutom före detta boxare på elitnivå och har stor erfarenhet i frågor som rör jämlikhet, både från sin egen karriär som boxare och från idrottspolitiken.

AGENDA:
15.00: Samling med fika
15.30: Första halvlek – 2 talare
16.15: Paus
16.30: Andra halvlek – panel
17:15: Mingel, tilltugg, eftersnack
17.45: Promenad till Gamla Ullevi
18.30 Matchstart

Vi SES!