Sports Law Arena 2019

Sport- och eventbranschen är i ständig förändring och branschens aktörer ställs varje år inför nya möjligheter och svårigheter. Behovet av kunskap och diskussion är stort och MAQS Sports Law Arena har ambitionen att vara ett sådant forum. Vi hälsar er återigen välkomna till en eftermiddag med fokus på juridiska och affärsmässiga frågor relaterade till sport, event och underhållning.

 

Seminariet är kostnadsfritt. Begränsat antal deltagare, först till kvarn!

Tid: Onsdagen den 27 november 2019
Plats: Östra Hamngatan 24, vån 7, Göteborg
Osa: 24 november 2019

Program:
13.00-13.30 Registrering
13.30-16.30 Seminarium
16.30- AFTER WORK!

 

Agenter – är dom nödvändiga?
Agenters inblandning i fotbollen (såväl som andra idrotter) är en ständigt diskuterad fråga. Åsikterna är många avseende agenternas inblandning och deras eventuella nytta inom fotbollen och för fotbollsindustrin. Därtill är de nuvarande reglerna kring agenter i vissa delar snåriga och ett nytt regelverk väntar återigen runt hörnet då FIFA avser att återta viss del av kontrollen över agenterna.

Tillsammans med Tobias Tibell (SvFF), Erik Friberg (fotbollsspelare BK Häcken), Therese Sjögran (sportchef FC Rosengård) och Stevan Selakovic (förmedlare) diskuterar vi agenternas betydelse idag, deras roll framöver och hur nödvändigt det egentligen är att anlita en agent.

 

Andrahandsmarknaden för biljetter – problem eller möjlighet?
Många idrottsmatcher, konserter och andra event blir idag snabbt slutsålda via de officiella försäljningskanalerna. Andrahandsförsäljning för biljetter blir dock ett allt större problem för både rättighetsinnehavare, biljettförsäljare och konsumenter. Priserna skenar iväg, kontrollen av vilka som besöker eventen försvåras och risken för att ogiltiga biljetter säljs vidare ökar.

Tillsammans med bland annat Kaveh Sarvari (Svensk Elitfotboll), Jennie Sandblom (2Entertain/Showtic) samt Christina Berggren och Johanna Woxlin (MAQS Advokatbyrå) vill vi skapa en förståelse för problematiken men framförallt diskutera och belysa vad som kan och bör göras för att hitta lösningar på problemet framåt, både från ett legalt, kommersiellt och konsumentperspektiv.

 

Lika lön för lika arbete – även inom idrotten?
Under det senaste året har det förts en intensiv debatt inom idrotten angående skillnaderna mellan mäns och kvinnors möjligheter att bedriva en professionell idrottssatsning. Lika lön för lika arbete är en självklar målsättning inom stora delar av samhället – men gäller det även idrotten?

Tillsammans med bland annat Hans-Göran Elo (Arbetsgivaralliansen), Magnus Erlingmark (Spelarföreningen Fotboll) och Sofia Domeij (Svenska Skidskytteförbundet) kommer vi diskutera hur jämställdheten ter sig i olika idrotter, hur idrotterna kan lära av varandra samt vilka utmaningar och möjligheter som finns.

 

AFTER WORK!
Vi avslutar dagen med att duka upp mat och dryck, här finns möjlighet att fortsätta intressanta diskussioner med branschkollegor.

Tyck och tänk till på twitter: @SportsLawArena och #SportsLawArena

Varmt välkommen!