TÄVLA

It´s your time to shine!

Den enda branschtävlingen

För alla verksamma inom event och sponsring

Gyllene Hjulet uppmärksammar och hyllar aktörer som på ett kreativt sätt nyttjat intresse- och upplevelsebaserad kommunikation för att skapa effekt. Tävlingen, som är en kommunikationstävling, har funnits sedan 1998 och belönar projekt från det gånga året som visat på stor kreativ höjd och effektfullt genomslag. Tävlingen består av 15 olika kategorier som belyser sponsrings- &/eller eventprojekt.

Du kan läsa mer om vad som ska ingå i ett inlämnat bidrag genom att gå in på respektive tävlingskategori. Du finner dessutom en checklista under Frågor & Svar längre ner på sidan som kan vara bra hjälp.

För  bedömningskriterier, tävlingsvillkor och priser samt vanliga frågor & svar – se längre ner på sidan. Har du ytterligare frågor går det även bra att höra av sig via e-post till: info@ses.se 

 

INFORMATION GÄLLANDE GYLLENE HJULET 2020 KOMMER INOM KORT!

 

Inlämningen stänger om

Dag(ar)

:

Timme(s)

:

Minut(er)

:

Andra(s)

Tävlingskategorier

Välj rätt bland de olikalink

Läs mer

Nominerade & Vinnare

Se de bästa genom årenlink

Läs mer

TÄVLINGSVILLKOR & ANSVAR

 

Endast bidrag vars projekt har realiserats och avslutats under 2018 får vara med och tävla (undantag är Årets Långsiktiga där du kan tävla med projekt som genomförts och kommunicerats under tre års tid eller längre).

Anmälaren ansvarar för att tävlingsbidrag inte strider mot marknadsföringslagen, annan marknadsrättslig lagstiftning, lagen om namn och bild i reklam, personuppgiftslagen, immaterialrättslig lagstiftning, branschpraxis eller etiska regler eller andra för marknadsföring eller i övrigt tillämpliga lagstiftningar. Observera att det inte är tillåtet att t ex använda musik som man inte har/köpt rättigheterna till i case-filmer.

Anmälaren ansvarar för att det inte föreligger hinder mot att bidraget/en kan visas i samtliga media i såväl i som utanför Sverige.

Anmälaren ger sitt tillstånd till Sponsrings & Eventsverige att publicera materialet på Internet, i tryckta – eller digitala medier, på Gyllene Hjulet-galan samt i samband med marknadsföring av tävlingen eller annat av Sponsrings & Eventsverige anordnat evenemang.

Anmälaren ansvarar för att ersätta tredje man för eventuella skadestånds- och/eller ersättningsanspråk pga brott mot lag, branschpraxis eller annat regelverk. Bidrag som inte uppfyller ovanstående krav tas ut ur tävlingen och har i sådant fall ej rätt att återfå anmälningsavgiften. Anmälaren ansvarar också för att idén inte använts tidigare i andra reklamsammanhang i Sverige eller utomlands.

Juryn kan i de fall tveksamhet föreligger begära in ytterligare underlag från anmälaren som styrker produktion och publicering.

 

PRISLISTA GYLLENE HJULET 2019

 

12 tävlingskategorier (pris per bidrag)

2 636 kr exkl. moms för medlemmar i Sponsrings & Eventsverige
3 336 kr exkl. moms för icke medlemmar i Sponsrings & Eventsverige

Kategori: Årets lokala rättighet & Årets Expo (pris per bidrag)

1 636 kr exkl. moms för medlemmar i Sponsrings & Eventsverige
2 336 kr exkl. moms för icke medlemmar i Sponsrings & Eventsverige

Årets Studentkategori

Gratis att tävla för studenter.

 

Frågor och svar

När är öppnar & stänger inlämningen till Gyllene Hjulet 2019?

Inlämningen öppnar kl. 10.00 den 12 december 2018 och stänger kl. 15.00 den 1 februari 2019.

Finns det någon begränsning i antalet tecken för tävlingsbidragen?

Ja, i ansökningsformuläret står det max antal tecken för varje fråga (ink. blanksteg).

Kan ett event som bygger på sponsorskap kvalificerar att söka till kategorierna Årets Event B2B och B2C? Eller måste det vara fristående event?

Där finns det en tydlig regel – I eventkategorierna tävlar endast ”fristående” event. De event som bygger på en aktivering av ett sponsorskap ska tävla i sponsringskategorin.  Detta för att ha lika förutsättningar för alla – om eventet ingår i ett samarbete finns ofta ett sammanhang som ”kommunicerar” och ett sammanhang som bygger värden eller redan har en grund i relationer med grupper. När det gäller ett fristående event skapar du det själv från noll. Jämför att genomföra ett event på WoW – då har de en yta att vara på utan att du behöver hyra en av staden – publiken kommer dit utan att du behöver bjuda in, publiken gillar WoW redan innan du har hunnit göra ditt osv.  Eller att fixa en alternativ Nobelfest där du skapar konceptet, bjuder in folk, hyr lokalen.

Kan man tävla med samma bidrag i flera kategorier?

Ja, du kan tävla med samma bidrag i flera kategorier. Det är dock viktigt att du inte ”copy and paste”. Utan formulerar bidraget utifrån de olika kategorierna.

Definitioner

Sponsring

Sponsring är associationsmarknadsföring; en affärsmässig metod för kommunikation, marknadsföring och/eller försäljning.

Event

Event är en aktivitet som samlar målgruppen i ett möte, fysiskt eller digitalt, där en upplevelse skapas och budskap kommuniceras.

Vilka är de viktigaste bedömningsfaktorerna?

Kika igenom checklistan som finns att hämta på denna sida där vi går igenom bedömningsfaktorer och du får tips och råd inför inlämningen.

Vilka tekniska preferenser finns för video- & bildformat?

Tillåtna videoformat är MOV, MP4 och FLV
Max tillåten storlek är 1200 MB för maximalt tre videofiler tillsammans.
Du kan alltså max skicka med 2 olika videos.

Bilder ska vara 1020 x 370 px och tillåtna format är JPG, PNG och GIF
Du kan max skicka med 5 bilder.

 

Vad innebär summering i inlämningsformuläret?

Summeringen är din s.k. hiss-pitch för ditt bidrag som får vara maximalt 500 tecken (ink. blanksteg) Viktigt att tänka på gällande summeringen är att den kommer att användas om ert bidrag blir nominerat.

Checklista

Här nedan finner ni en checklista som kan vara värt att läsa igenom före inlämning. Här går vi även igenom vad det är juryn bedömer och tittar på i de inlämnade bidragen.

CHECKLISTA_2018-2019