Hej Peter Winitsky på Creative Meetings, vem är du och vilken är din roll?

– Jag är VD på Creative Meetings men försöker minimera det där ”VD:iga” i vardagen och istället jobba nära kund i så väl idéskapande som produktion. Stor passion för att skapa möten och events som påvisar mätbara resultat. Allra bäst trivs jag med en kund som vet ungefär VAD de vill – men inte har den blekaste om HUR de ska åstadkomma detta. Med uppkavlade skjortärmar och en framåtlutad ledningsgrupp hos kunden har jag som allra roligast på jobbet!

Beskriv Creative Meetings och vad ni gör?

– Vi är 18 passionerade eventspecialister som hjälper våra kunder bli interna hjältar genom att tillsammans med oss skapa smarta möten och events. Varje år genomför vi 150-180 B2B-events, såväl på hemmaplan som runt om i världen. Vi firar 20 år i år men känner oss yngre och vitalare än någonsin minsann!

– Vi är välsignade med väldigt långa kundrelationer så vi jobbar oftast över tid med våra kunder. Lika viktigt är att vi även har den stora lyckan att ha väldigt långa anställningstider bland våra fantastiska medarbetare – vilket gör att våra team kan gå hand i hand med kunderna under lång tid. Naturligtvis är detta ett bra fundament för att hjälpa kunderna skapa nytta på riktigt.

Ser nu någon ny trend i branschen just nu?  

– Hållbarheten kommer på bred front nu inom mötesindustrin – på riktigt. Att det ska vara KRAV-märkta anläggningar och att man inte ska skriva ut för mycket papper har funnits länge. Nu märker vid dock hur allt fler kunder t.ex. frågar oss om de kan förlägga konferenser utomlands och ändå agera hållbart. Det är så klart klurigt – men bara genom att frågan väcks hittar man ofta en bra lösning – som garanterat blir väldigt mycket bättre än alternativet!

– Sen är ju hållbarhet väldigt mycket mer än miljö. Om man nu trots allt vill flyga ner hela företaget till Spanien – för att det kan finnas affärsmässiga motiv för detta – då kan man ju med fördel bygga ett hållbart program väl på plats. Resonemang som detta uppskattas av kunderna och det allmänna intresset för hållbara möten och events är ju trots allt fortfarande bara i sin linda. Tyvärr….  

Berätta om ett aktuellt projekt med koppling till just hållbarhet!

– Ett projekt vi jobbar med just nu är ett event där vi ska aktivera kundens alla medarbetare en eftermiddag i hållbarhetens tecken. Tillsammans med lokala aktörer i den aktuella staden har vi identifierat ett antal sub-projekt som både engagerar medarbetarna, de boende i staden, samtidigt som det gör oerhört mycket nytta ur ett samhällsperspektiv. Det här är en kund som tar hållbarhet på allvar och som även visar det i hanteringen av sina möten och events. Extrem win-win-win för såväl samhälle, företag som individ.