Hej Mårten på Live Nation!

Längesen du var med här i vårt SES-forum. Hur mår du och vad gör du idag?
Jag saknar att mötas och uppleva Live! Men annars mår jag toppen. Ja, det var ett tag sen som jag har var med här. Mina SES-meriter sträcker sig främst till Gyllene hjulet både som nominerad och jurymedlem, så kul att ni ringde. Idag är jag ansvarig för Live Nations Partnership-avdelning i framförallt Sverige men till viss del även i Norden.

 

 

Ni har presenterat en global undersökning som vi länkar till här. Vad har du att säga om den?
Vi är bra på analys och undersökningar. Denna är en en global variant där vi ställt 49 frågor till runt 10 000 fans i världen om hur de ser på livet efter C19. De flesta svarar direkt att de är redo att uppleva live på plats så fort det blir tillåtet och säkert igen. Det gäller generellt över olika åldersgrupper som ni kan se. I övrigt så håller mer än 9 av 10 kvar sina köpta biljetter och 85% av alla vill se utökad städning och handspritsstationer på framtida event.

Vad tycker du om alla streamingprojekt vi ser nu?
Jag älskar såklart all form av underhållning och närheten till att konsumera det. Även all form av teknik och utveckling. Dock saknar jag den unika magi som uppstår när artist och publik möts live. Även hänget runt en festival.. Det blir så tydligt nu när vi lever i ett samhälle utan fysiska möten. Zoom/Teams i all ära men att mötas fysiskt är ju allt. 72% av alla i vår undersökning säger att de blir ännu mer peppade att besöka ett riktigt live-evenemang när de ser en stream.

Något mer du vill tillägga innan vi lägger på?
Jag hoppas alla håller sig friska och kan njuta av sommaren på distans osv. Förr eller senare ses vi på en festival eller en konsert. Jag längtar tills dess. En sista önskan: Som ganska ny båtägare så vill jag gärna att ni langar över era bästa guldkorn inför en sommar i Stockholms skärgård. Jag finns överallt på SoMe om ni vill dela.

Trevlig sommar!

//SES i en telefonintervju med Mårten Larsson på Live Nation