Tillbaka på jobbet och undrar vad som hänt medan du låg på badstranden – här kommer en kort sammanfattning av några sommarnyheter:

Clas Ohlson sponsor till EuroPride
Clas Ohlson sponsrar EuroPride 2018. Ett partnerskap som innebär ett finansiellt bidrag och försäljning av utvalda produkter i regnbågsfärger, där delar av intäkterna från kollektionen går till organisationerna Stockholm Pride och West Pride, som anordnar festivalen. 

O-Ringen satsar på miljöanpassade transporter
När O-Ringen väljer arrangörsort i framtiden är klimatsmarta transporter en viktig förutsättning. Under årets O-Ringen i Höga Kusten satsade man på att deltagarna ska ta sig med buss eller cykel till tävlingen. Sortering av avfall och särskilda skräpplockare är andra åtgärder som det miljömärkta eventet genomför.

OnePartnerGroup ny officiell partner till Svensk Elitfotboll
OnePartnerGroup satsar stort på fotbollen och blir nu partner till Svensk Elitfotboll med visionen att kunna bidra till utvecklingen av ligorna Allsvenskan och Superettan.
– Vi är väldigt glada att vi tillsammans inleder ett långsiktigt samarbete inom kompetens – och resursutveckling, säger Jan Karlsson, försäljnings- och marknadsdirektör på Svensk Elitfotboll.

Samkönade trafikljus när Stockholms stad firar Pride
I år är Stockholms stad för tredje gången värd för Europride som är Europas största HBTQ-arrangemang. Att det firas Pride märktes i år märkas på ännu fler sätt i Stockholm, bland annat genom att Obelisken vid Sergels torg lyste i regnbågens färger.

Granngården stöttar svensk ridsport
Butikskedjan Granngården, sedan tidigare samarbetspartner till Svenska Ridsportförbundet, utökar sitt engagemang i ridsporten och blir särskild partner till svenska hopplandslaget.

Telia sponsrar landslaget i e-sport
Sverige är sedan länge ledande inom e-sport och Telia väljer nu att som officiell partner stötta den fortsatta svenska framgången inför VM. Partnerskapet sker via e-sportbolaget ESEN esports och blir en del av Telias satsning för att främja svensk e-sport inför VM-kvalen i Sverige under augusti och det kommande internationella världsmästerskapet i Kaohsiung, Taiwan i november.

Svensk Triathlon och Malmö tilldelas Europamästerskap 2020
Svenska Triathlonförbundet (STF), Malmö Stad och Event in Skåne har tillsammans med lokalt föreningsliv tilldelats värdskapet för ett Europamästerskap i triathlon 2020. Parterna har sedan 2012 genom etablering och uppbyggnad av tävlingen Malmö Triathlon haft ett det gemensamma målet att hämta hem ett internationellt mästerskap.

Svenska Spel i samarbete med e-sportbolag
Speljätten sponsrar Esen e-sports produktion och aktivering inför VM-kvalet. Esen e-sports, som är ett renodlat publikt e-sportbolag, har sedan tidigare ett flerårigt avtal med Svenska e-sportföreningen, om att arrangera, sända och paketera VM-kvalet. Inför årets VM går Svenska Spel in som sponsor.

Way out West klimatkompenserar årets festival
Göteborgs-eventet ger tillbaka till jorden genom att plantera träd tillsammans med partnern God El.

Lysekil Women’s Match blir officiellt VM 2019
Internationella seglarförbundet World Sailing har utsett

Ikea inleder samarbete med Adidas
Adidas och Ikea inleder ett samarbete för att lära sig mer om beteenden och livsmönster när det gäller kopplingen mellan sport och boendemiljö. Ikea vill lära sig mer om vad folk är intresserade av när det gäller aktiv livsstil och träning, för att eventuellt kunna koppla ihop det med olika boendelösningar.

Hammarby Fotboll nästa klubb
Hammarby blir den femte klubben efter att starta ett lokalt samarbete med Arbetsförmedlingen.

Bidrar till stämningsfullt sommarslut
Bergslagens Sparbanks ägare Sparbanksstiftelsen Bergslagen har beviljat 45 000 kronor till Guldsmedshyttans musikkår. Stödet gör så att man för trettioförsta året i rad kan bjuda alla i Lindesberg på sommarsalut. Platsen är traditionsenligt i Oskarsparken i Lindesberg.

 

Skriven av Mats Ehrlemark
För fler nyheter besök: insightnews.se/

Foto: Insight News