Kommunfullmäktige i Jönköping har gett klartecken för mässföretaget Elmias nya anläggning och redan till hösten sätts spaden i marken. Om två år väntas den nya utställningshallen på 10 000 kvadratmeter stå klar.

Planerna på en ny utställningshall har funnits ett tag, men nu står det klart att en omfattande fastighetshetsutveckling av Elmias befintliga anläggning kommer att genomföras för närmare en halv miljard kronor. Projektet innebär att bygga en ny utställningshall, tillsammans med tillagningskök, nya mässtråk och förråd, samt att rusta upp befintliga ytor.

Enligt Lotta Franssen, vd på Elmia, innebär detta en möjlighet att ta deras befintliga mässor till en “ny nivå”, samtidigt som det skapar förutsättningar för nya affärer.

– Utbyggnaden betyder också att vi kan öka antalet utställare. Tack vare en smartare fastighet kan vi öka effektiviteten och flexibiliteten vad gäller logistiken kring mässorna. Något vi vet är viktigt för våra utställare, säger Lotta Frenssen i ett pressmeddelande.

Elmias fastigheter ägs av Jönköpings Kommuns Fastighetsutveckling AB, välkomnar beskedet.

– Utbyggnaden är av stor betydelse för Elmia och kanske ännu viktigare för såväl kommunen som regionen i form av besöksnäring och attraktionskraft. Att utveckla och skapa ändamålsenliga lokaler för alla våra hyresgäster och främja näringsliv och sysselsättning är en del av vårt uppdrag, säger Magnus Olsson, vd på Jönköpings Kommuns Fastighetsutvecklings AB, i samma pressmeddelande.

Planen är att byggnationen ska börja under hösten 2019. Bygget sker sedan i etapper och förhoppningen är att den nya utställningshallen ska stå klar till Elmias 60-årsfirande 2021.