Chiara Organica - the pizza made from leftover beer

Vinnare i Årets mest innovativa koncept & Årets bästa kreativa lösning

FLB Europa & Norrlands Guld Ljus

Spendrups driver ett av Sveriges största klimatsmarta bryggerier och är genom sin dravförbränning i stort sett självförsörjande på bioenergi. Men att nå ut med den berättelsen är ofta att tala för döva öron. Så istället för en till hållbarhetsrapport så gjorde vi en pizza på resterna från bryggningen av Norrlands Guld Ljus Ekologisk. Pizzan serverades på Way Out West och under festivalen såldes 12 000 pizza slices – sex i minuten – och räckvidden i media uppgick till över 40M.

 

Juryns motivering

En mycket kreativ idé som lyfter en ganska ointressant diskussion till att bli en relevant och ”god” lösning som bygger på storytelling. Ett projekt och en historia som har fått stor spridning och uppmärksamhet. Samtidigt är projektet en bidragande faktor till rättighetsinnehavarens egen hållbarhetssatsning.