Om oss

EVENEMANGSNÄRINGEN I FRITT FALL

SES tillsammans med stora delar av Evenemangssverige har tagit fram ett material som beskriver evenemangsnäringens ekosystem, hur förbudet mot publika arrangemang drabbar verksamheter och näringsliv och belyser vikten av riktade stödåtgärder och dialog kring strategier för ett säkert öppnande.

LÄS HELA SKRIVELSEN HÄR >>

 

Den akuta krisen inom svensk nöjesnäring

SES har tillsammans med ett antal aktörer inom svensk nöjesnäring undertecknat en skrivelse som skickats till näringsminister Ibrahim Baylan, statssekreterare Helena Markstedt och Emil Högberg samt Helena Strömbäck (ämnesråd på enheten för branscher och industri). 

Skrivelsen uppmärksammar den akuta krisen inom svensk nöjesnäring – att det är extremt viktigt att villkoren för nöjesnäringen tas i beaktande i kommande stödåtgärder, samt i processen med att öppna upp Sverige på ett ansvarsfullt sätt, och att man inte låter stora delarna av de kreativa näringarna fortsätta falla mellan stolarna.

LÄS HELA SKRIVELSEN HÄR >>

 

"The first to be affected, the last to be recovered"

På initiativ av Livecom Alliance har ett stort antal branschorganisationer inom EU, inklusive SES, ställt sig bakom en gemensam skrivelse för att uppmärksamma branschens utsatta läge och dess avgörande betydelse för återhämtningen av den europeiska ekonomin.

LÄS HELA SKRIVELSEN HÄR >>

 

BRANSCHEN I AKUT BEHOV AV DIALOG OCH DIREKTA STÖDÅTGÄRDER

Förra veckan skickade SES en hemställan till regeringen och statsminister Stefan Löfvén med budskapet: Branschen är i akut behov av dialog och direkta stödåtgärder. 

– Det är viktigt att belysa hur hårt och direkt vår bransch drabbats av förordningen avseende större allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. För många av våra medlemmar har detta inneburit att de fått stänga ner sin verksamhet och nu står helt utan intäkter, med en ovisshet om planen för framtida lättnader i förordningen. För varje dag som går utan åtgärder närmar vi oss allt fler konkurser. Vi vädjar därför till våra beslutsfattare att uppmärksamma detta akuta behov av dialog och branschspecifika stödåtgärder, säger Niklas Söderberg, verksamhetschef på SES.

LÄS HEMSTÄLLAN I SIN HELHET HÄR >> 

 

APPEAL FOR EU Parliament

In these difficult and incomprehensible times, we are contacting You on behalf of the international European community of live event organizers. We are representatives of different associations of event experts from Northern Europe. Our members work all over Europe and beyond. Our clients are the largest representatives of the World Economy. We represent an important part of the service industry – events, promotions, brand experiences, corporate events, communication and concept development etc.

LÄS SKRIFTELSEN I SIN HELHET HÄR >> 

 

Vi finns här. Och vi vill ses.

Just nu vidtas det ju flera viktiga samhällsåtgärder för att försöka hindra spridningen av covid-19. De flesta av dessa är säkerligen helt nödvändiga. Samtidigt skapas ytterligare oro som innebär att företag/organisationer/individer drar i handbromsen. Inte minst när det gäller möten, evenemang och upplevelser. Själva valde vi att flytta Gyllene Hjulet-galan till den 4 november.

Vår bransch är en av dem som – kommersiellt sett – därmed prövas hårdast just nu. Vi vet att många av er medlemmar har det tufft, ja, kanske rentav upplever kris. Vi kommer inte dra klyschan om att kris föder möjligheter. Däremot vill vi säga att vi som branschorganisation kommer att göra allt vi kan för att hjälpa er som medlemmar. För att vi – tillsammans – så småningom ska få ännu fler att förstå det vi redan vet: Att intresse- och upplevelsebaserad kommunikation ÄR framtiden. Och att vi alltid kommer att vilja möta andra människor.

Vi jobbar nu aktivt med flera parallella initiativ för att bevaka era intressen. Vi har kontaktat ett flertal branschaktörer för att tillsamman driva de viktigaste branschfrågorna gentemot politiker och beslutsfattare. Vi följer aktivt utvecklingen och delger er den expertis och tips som vi tror att ni medlemmar kan ha nytta av. Vi kommer även inom kort bjuda in till ett LIVE Q&A med MAQS Advokatbyrå där ni kan ställa era frågor.

Redan nu kan du ta del av generella juridiska råd HÄR som vi tagit fram till er medlemmar tillsammans med MAQS och som uppdateras kontinuerligt. Vi ser även över allmänna villkor och avtalsdokument som kommer att publiceras inom kort på ses.se.

Hör gärna av er och berätta vilka utmaningar just ni ställs inför. Och dela gärna med er av era egna tankar- och kreativa lösningar, så att vi kan hjälpa varandra. För det är ju faktiskt så att det finns lösningar, det finns sätt att mötas och kommunicera. Kontakta gärna Niklas, Malin eller Sandra i SES-teamet så samlar de ihop och delar detta i nätverket.

Om ni vill, så ses vi gärna – såväl fysiskt som digitalt.

 

Ricky Strandberg
Ordförande SES
070-669 35 44
ricky@eclect.se

 

Niklas Turner Olovzon
Vice ordförande SES
070-670 48 45
niklas@passionlab.se

Cecilia Perlind
Styrelseledamot SES
070-342 43 43
cecilia.perlind@kantarsifo.com

Niklas Söderberg
Verksamhetsansvarig SES
070-208 28 05
niklas@ses.se

Det här är SES

SES, Sponsrings & Eventsverige, är den samlande kraften bakom den dynamiska och växande intresse- och upplevelseindustrin i Sverige. Våra medlemmar och samarbetspartners planerar och genomför majoriteten av landets större evenemang, event, möten, mässor och sponsorskap. Organisationen startades som förening 1986 och har idag runt 300 medlemsföretag där alla expertiser av branschen finns representerade såsom köpare, byråer, rättighetsinnehavare, mässor, expo, konsulter, destinationer och leverantörer. SES arrangerar varje år branschtävlingen Gyllene Hjulet.

 

Vad tror vi på?
Vi tror på värdeskapande kommunikation byggd på intressen och upplevelser.

Hur jobbar vi?
Vi utmanar hur människor och varumärken möts.

Vår vision
Vår vision är att alla ska förstå värdet av intresse- & upplevelsebaserad kommunikation.

Styrelsen

Se våra namnkunniga representanter i SES.link

Läs mer

Bli medlem

Ta genvägen in i branschen som SES-medlem redan idag.link

Läs mer

Våra medlemsforum

Vår integritetspolicy

Kontakta oss

Stadgar

Föreningens styrelse & stadgar
link

Läs mer

Våra medlemmar

Sök bland våra medlemmar här.
link

Läs mer

Våra samarbetspartners

 

Association partners