Välkommen sommaren - denna prunkande evenemangstid!

Krönika signerad SES ordförande Therése Sundling Liljedahl

 

Vilken start vi haft på 2022 – som började med fortsatt pandemi och restriktioner – till att från en dag till en annan släppa restriktionerna likt ett riktigt ko-släpp. Digitala konferenser, möten och evenemang byttes ut till proppfulla mässhallar, kick-offer, konserter, sportevenemang och festivaler. Äntligen fick vi SES! igen. En underbar och samtidigt utmanande tid för oss alla, att plötsligt ställa om till ett tempo som påminner om ett tufft aerobicspass på 90-talet. Hur ska man hinna med att hålla takten, hitta koordinationen och samtidigt som man torkar av svett-pärlorna i pannan förhålla sig till den nya hybridvärlden.

 

 

Tankar om hur den där nya livsbalansen, som infunnit sig under pandemin, ska se ut nu snurrar säkert hos majoriteten av oss. Vi som helt plötsligt tilläts att (under konstiga former dock) ha ”ledig” tid med familj och vänner i stället för att dra el till montrar och packa goodie bags och soundchecka för framträdanden under kvällar, helger och sommarmånader…

Vi på SES har också haft en hektisk och rolig start på 2022. Förutom att kollegor fått nya spännande uppdrag i branschen, har Malin, som styr skutan som ny VD, parerat olika forum, haft möten med olika departement för att göra vår röst hörd, erbjudit inspirationsseminarium och jobbat strategiskt med planering för att leverera så bra innehåll och värde till er.

Utöver det har vi äntligen planerat och genomfört Gyllene Hjulet live igen. Jag tänkte passa på att berätta lite om hur vi tänkte kring genomförandet av Gyllene Hjulet som gala, fest och prisutdelning.
I ett tidigt skede visste vi att vi inte skulle kunna genomföra ett Gyllene Hjul på samma sätt som tidigare år, efter en tuff pandemi och därmed med begränsade medel. Vi värnar om er medlemmar och era åsikter och tog till oss av er feedback från tidigare galors utvärderingar där ni gäster önskat en annan form av gala och fest – mindre sittande långbord med mer utrymme för mingel, fest och firande – mer puls och aktivitet.

Vi kände att vi har ett ansvar som organisation att bjuda på det oväntade, att vara mer inkluderande, modiga och samtidigt ge utrymme till att SES live igen. Vi bjöd in till pitch där det dök upp ett koncept som vi kände – det här måste vi testa! Vi är glada att vi testade. Vi är helt och fullt medvetna om att logistiken inte fungerade optimalt och att lokalen var utmanande och hade mer att önska. Det märkte vi, som många av er, och vi gjorde vårt yttersta för att lösa så mycket som möjligt på plats. Vi vet att flera inte älskade maten, samtidigt som många andra hyllade den och enkelheten i serveringen. Vi vet också att festen pågick längre än tidigare år.

I vanlig ordning – en tillställning som fick ris & ros. Vi lyssnar och tar till oss av er feedback. Vi har redan startat arbetet med Gyllene Hjulet 2023 och vill här passa på att bjuda in dig som vill engagera sig och påverka utformningen av Gyllene Hjulet 2023 att medverka i styrgruppen. Skicka redan nu din intresseanmälan till malin@ses.se

Så vad planerar SES styrelse och organisation för framöver?
Under hösten drar SES ut på Sverigeturné – för att träffa alla er medlemmar och få möjlighet att höra mer om hur SES kan bidra. Vi kommer även att lansera en medlems-app som ska vara fullproppad med nyheter, erbjudanden och funktioner som ska göra SES mer tillgängligt för dig som medlem. Vi jobbar kontinuerligt med att höja medlemsvärdet för er alla. Vi vill inspirera mer, dela kunskap, fortsätta att driva viktiga branschfrågor mot beslutsfattare och skapa en effektiv verktygslåda som du kan ha nytta av i ditt dagliga jobb.

Jag är stolt över att vara en del av SES och över alla er medlemmar som driver och utvecklar vår bransch framåt. Min ambition framöver efter mitt första år som styrelseordförande, är att vara ännu mer tillgänglig för er, mer lyhörd och delta på de evenemang som ni vill att jag ska delta i – såklart med en nypa livsbalans. För något jag lärde mig under pandemin var att det är viktigt att hinna med att stå vid fotbollsplanen i novemberrusket, när regn och hagel vräker ned sidledes, och följa pojkar födda 2010 när de kämpar för drömmen att bli en ny Zlatan.

Ha en superfin sommar! Vi SES snart.

// Therése Sundling Liljedahl

————————————————————
therese@ses.se