Hej Adam Graffman på Le Pacte, eventbyråmedlem i SES.

Vem är du och vad gör du på Le Pacte?

– Jag är kundansvarig, eller Account Director, för flera av byråns kunder. Jag är även partner och var med och grundade byrån för drygt sex år sedan.

Beskriv Le Pacte och vad ni gör?

– Vi är en brand experience- och eventbyrå som under de senaste åren har blivit stora inom vår bransch. Vi är experter på att hantera stora kunder och kan erbjuda dem vår hjälp med allt från konsument- till B2B-event, sponsring, ledningsgruppsmöten till interna möten och fester.

Kan du berätta om någon spännande kund som ni jobbar med?

– Sedan i höstas så jobbar vi med BMW Group och har ett avtal med dem som sträcker sig över fem år. Oftast har en så stor kund som BMW flera olika byråer, men vi på Le Pacte ansvarar som enda byrå för alla deras event i Norden, vilket är ganska ovanligt – men väldigt kul för oss! Att jobba med ett bilmärke är också ett nytt segment för oss, vilket gör att det känns extra roligt.

– Att jobba med BMW Group är väldigt spännande eftersom vi det innebär att vi får arbeta med flera olika varumärken, såsom BMW och Mini. Vi har många kul saker på gång, till exempel är de huvudsponsor till både Stockholm, Köpenhamn och Oslo Marathon. Och de är även huvudsponsor till VM i skidskytte. Själva sponsorskapet för skidskytte är ett globalt initiativ, så därför är det extra kul att mästerskapen kommer äga rum i Sverige i år.

Förklara hur jobbar ni på Le Pacte med detta sponsorskap!

– Kunden köper rättigheten och sedan är det upp till oss, givetvis i nära samarbete med kunden, att aktivera och göra det bästa av sponsorskapet. Vi kommer upp med idéer och strategier, vilket resulterar i olika typer av aktiveringar. Det kan vara allt från föreläsningar, kundevent till olika aktiviteter bland deras återförsäljare. Vår ambition är att sponsorskapet ska synas och framförallt upplevas längs hela kedjan – från återförsäljarna till skidspåren.

Någon ny trend du ser inom eventbranschen?

– En trend kring event och sponsring överlag, som dock inte är särskilt ny, men som håller i sig är betydelsen av handslaget, att se någon i ögonen.Ju mer vår värld digitaliseras, desto tyngre motvikt får det personliga mötet och eventet. Det är när man träffas och upplever saker tillsammans som man berörs – på riktigt.

 

Adam Graffman, kundansvarig och account director på Le Pacte