“Besökarna spenderade i snitt 27 minuter på eventytan”

Med kampanjen IKEA Gatuköks-turné 2018 tog Le Pacte tillsammans med Åkestam Holst ett silver i kategorin “Årets event B2C” i årets upplaga av Gyllene Hjulet. Hör Matilda Bäckström, projektledare på Le Pacte, berätta om hur två containrar på turné resulterade i ett silverhjul.

 

Hej Matilda Bäckström på Le Pacte! Hur kändes det att vinna silver?
– Att vinna silverhjulet kändes otroligt roligt! Hela teamet och jag är väldigt glada och stolta!

Vilken roll hade du i ert vinnarbidrag?
– Projektledare och drev projektet framåt och synkade med alla inblandade parter.

 

Matilda Bäckström, projektledare på Le Pacte

 

Berätta kort om ert vinnarbidrag – vilken var den bakomliggande utmaningen och er lösning?
– Många av IKEAs kunder bor långt ifrån ett av IKEAs tjugo varuhus och vid en köksplaneringsprocess önskar konsumenter att kunna se ett brett sortiment och få personlig hjälp. För att underlätta för dessa konsumenter beslutade sig IKEA för att ta köksavdelningen till dem. Vi på Le Pacte tillsammans med Åkestam Holst tog då fram konceptet IKEA Gatukök. I två containrar, en miniversion av ett IKEA-varuhus åkte IKEA på turné i tio veckor och besökte tio olika städer. På så sätt fick förbipasserande möjlighet att tillsammans med IKEAs skickliga köksplanerare påbörja planeringen av sitt drömkök.

Juryn bedömde ju bland annat bidragen efter “effekt i resultatet”, hur såg det ut för ert bidrag?
– Mätningarna av projektet har gett positiv feedback och enligt den kvalitativa undersökningen som gjordes efter eventet visar att 94% var positivt inställda till IKEA och bekräftar att IKEA har ett starkt varumärke som ligger det svenska folket varmt om hjärtat. Med hjälp av turnén har IKEA kommit närmare sina konsumenter, skapat nya kundrelationer, bokat otroligt många kundmöten, sålt fler kök än vi någonsin hade kunnat tro! 79% av besökarna identifierades till definierad målgrupp för turnén. Fler effekter var att besökarna spenderade i snitt 27 minuter på eventytan och detta visar att vi lyckades med utformning och innehåll då besökarna stannade kvar i mini-varuhuset.

Vilka var de främsta faktorerna till att ert bidrag vann, enligt dig?
– Den främsta faktorn till att vi tog hem silvret var helt klart resultatet. Vi hade redan från projektets start satt höga mål och KPI:er att uppnå och genom uppnådda samt överträffade mål känns det som en given faktor till silverhjulet!