studenthjulet
2021

Vinnarna i Studenthjulet 2021 är korade!

 

Ett stort grattis till Team CountDown och Ida Myrin, Elin Brevitz, Emilia Karlsson och Linn Ankarstad från Travel Education Center som tog hem segern i årets Studenthjul!

Motiveringen från juryn lyder; Det vinnande bidraget framförs via en väl genomarbetad presentation med tydlig koppling till Dell Technologies 2030 vision. På ett lekfullt och pedagogiskt sätt engageras besökarna och deltar på så sätt aktivt i Dell Technologies vision. Juryn tackar för en resa förankrad i research och som genomsyras av en tydlig röd tråd och får oss alla att känna oss som superhjältar.

LÄS MER >>

På fredag den 24 september bjuder SES tillsammans med kommunikationsbyrån Onemotion IMC (byråpartner) och Dell Technologies (briefpartner) in till en livesändning fullspäckad med allt från huvudattraktionen – de fem nominerade lagen som under 7 minuter vardera får möjlighet att pitcha sitt bidrag live för juryn och alla tittare som också har möjlighet att rösta på sina favoriter – till panelsnack, spaningar och inspel från branschen.

När alla fem nominerade lag pitchat sina bidrag drar sig juryn tillbaka för överläggning. Under tiden inspireras vi av intressanta case om hur stora bolag tänker kring framtidens hållbarhetsinriktade event.

Möt The Ocean Race och Johan Strid som kommer att prata om hur The Ocean Race verkar för att förbättra den globala havsmiljön och Anna Lindström från Spendrups som berättar om bryggeriets cirkulära pizza på Way out West.

Lisa Johansson från Norrsken Foundation delar med sig av insikterna från genomförandet av Impact Week och Katarina Kenne från Dell Technologies berättar om deras pågående arbete mot uppsatta NetZero-mål.

Vi har dessutom bjudit in Victor Fagerquist (Brand Manager – All Things Live), Christian Albinsson (medgrundare – People People People) och Maria Guggenberger (Head of CSR & Sustainability – ATG)  till ett samtal för att belysa olika delar av branschen, olika platser i karriären och olika vägar in. Hur har deras karriärresa sett ut? Hur ser de på branschen och arbetslivet? Vad kan nyexaminerade förvänta sig? Hur är det att vara helt ny? Vilka förväntningar har företagen på studenterna?

Vinnarna av Studenthjulet 2021 presenteras och hyllas som dagens finalnummer.

Studenthjulet ska vara en rolig och intressant upplevelse även om man inte deltar i tävlingen eller blivit nominerad. Plattformen kommer därför att laddas med inspiration, kunskap och tips från branschen för alla att ta del av.

NOMINERADE LAG 2021


A-TYPE PERSONALITIES
Annika Arve, Julia Offasdotter
Travel Education Centre

EVENTGARDE
Sophia Uppling, Paulina Thomas, Malin Trollsås, Ali Hassan
Travel Education Center

MAMA FIX
Maria Edner, Angelica Eiche, Max Bornehed, Alma Ågeby
Travel Education Center

TEAM COUNTDOWN
Ida Myrin, Emilia Karlsson, Linn Ankarstad, Elin Brevitz
Travel Education Centre

WHAF
Anna Norling, Frida Andersson, Hanna Mattsson, Wilma Johansson
Yrkeshögskolan Landskrona

 

”Riktigt kul att få ta del av alla inkomna bidrag. Juryn har haft intressanta diskussioner kring många bra bidrag och efter en lång överläggning har vi nu enats kring 5 bidrag som tar sig vidare till Livepitchen nästa fredag. Vi ser framemot en spännande och kreativ förmiddag tillsammans.” 

Tomasz Pieniazek, Creative Director på Onemotion IMC (juryns ordförande)

 

3 Pitchtips från beställaren:

  • Tänk på att fånga kundens intresse snabbt med en tydlig öppning som skapar både nyfikenhet, dramatik och en längtan efter att höra mer.
  • Disponera tiden klokt med fokus på kärnfrågan och undvik långa utläggningar.
  • Studera kundens visuella profil och språk. Kan man matcha detta på ett bra vis så är det mer troligt att kunden känner igen sig i projektet.

3 Pitchtips från byrå:

  • Var förberedd och ha mer information än det du presenterar så att du kan svara på frågor när det kommer.
  • Öva öva öva så att presentationen sitter innan ni kör.
  • Ha kul när du presenterar – utstrålning är viktigt!

STORT LYCKA TILL!

STUDENTHJULETS JURY

 

Mats Mileblad
CEO, Onemotion IMC

Tomasz Pieniazek (juryns ordförande)
Creative Director, Onemotion IMC

 

Mikael Moser
Head of Distribution Marketing & Events Central & Northern Europe, DELL Technologies

 

Lisa Johansson
Producer, Norrsken Impact Week

 

Wilhelmina Gabriele
Senior Copywriter/Creative Lead, Onemotion IMC

ÅRETS TÄVLANDE LAG

Team Göteborg – FEI Företagsekonomiska Institutet
Carlos Lopez, Felicia Santaella, Felicia Munge, Vilma Ridderstråle

The A-Team – Medieinstitutet
Jakob Hasslöw, Hanna Eriksson, Peter Dupo Kjellin, Sara Österberg

MAMA FIX – Travel Education Center
Maria Edner, Angelica Eiche, Max Bornehed, Alma Ågeby

Eventgarde – Travel Education Center
Sophia Uppling, Paulina Thomas, Malin Trollsås, Ali Hassan

TEAM CountDown – Travel Education Centre
Ida Myrin, Emilia Karlsson, Linn Ankarstad, Elin Brevitz

A-type personalities – Travle Education Centre
Annika Arve, Julia Offasdotter

AFA – Yrkeshögskolan Landskrona
Felicia Jonsson, Alice Blixt, Amanda Rahnboy

Gyllene gänget – Yrkeshögskolan Landskrona
Annika Kerkhof, Jelena Jelic, Emma Jeppsson, Nadja Jansson

COSegruppa – Yrkeshögskolan Landskrona
Carolin Asterhed, Oskar Densborn, Sofia Folkesson

Fantastic Four – Yrkeshögskolan Landskrona
Rebecka Svensson, Kariana Fagerström, Victoria Koçalp, Viktoriya Degtyareva

G.A.M.O Event – Yrkeshögskolan Landskrona
Clara Gromer, Josefin Olsson, Nathalie Andersson, Viola Mukiibi

EL JEFE’S – Yrkeshögskolan Landskrona
Jonas Appelqvist, Elin Heideman, Felicia Nilsson, Elvira Arwidson

Golden Events – Yrkeshögskolan Landskrona
Sonja Filipsson, Esra Karabiber, Emilia Lundgren, Emma Gesse

SOT – Yrkeshögskolan Landskrona
Therese Andersson, Oscar Granelli, Susanne Chau

Whaf – Yrkeshögskolan Landskrona
Anna Norling, Frida Andersson, Hanna Mattsson, Wilma Johansson

DELL TECHNOLOGIES OCH ONEMOTION UTMANAR DELTAGARNA I ÅRETS STUDENTHJUL

Kommunikationsbyrån Onemotion IMC, byråpartner till Studenthjulet 2021, har bjudit in Dell Technologies som briefpartner. Den 6 september kl. 15 släpper vi briefen och fjärde upplagan av tävlingen Studenthjulet är officiellt i gång. Då startar studenternas kamp mot klockan att senast måndag den 13 september kl. 10 lämna in sitt bidrag där man på ett kreativt sätt nyttjar upplevelsebaserad kommunikation för att skapa effekt.

”Vi på Dell Technologies är otroligt stolta att få vara en del av Studenthjulet 2021 tillsammans med vår nyckelpartner Onemotion IMC. Som ett globalt IT-företag sträcker sig vår event- och kommunikationsstrategi väldigt brett med allt från stora flagship-produktioner och roadshows till mindre lokala träningsevents. I detta samarbete hoppas vi möta morgondagens kreatörer som kan hjälpa oss att tackla framtidens utmaningar kring nya mer inkluderande format och framför allt se till att våra produktioner lämnar så litet footprint som möjligt i världen mot våra NetZero-mål”, säger Mikael Moser, Head of Distribution Marketing & Events Central & Northern Europe.

En jury bestående av personer med stor erfarenhet från eventbranschen kommer att gå igenom alla bidrag och utse 5 finalister som den 24 september bjuds in till Onemotion IMCs studio i Stockholm att pitcha sitt bidrag live inför jury och SES styrelse samt alla studenter och aktiva i branschen som följer livesändningen i plattformen vVenues.

”Det är kul att få engagera sig i Studenthjulet tillsammans med vår kund Dell Technologies. Studenthjulet passar väl in på vårt traineeprogram där vi varje år tar in unga kreatörer som får vara en del av byrån. Vi ser också fram emot att skapa en brief som är högaktuell och belyser eventbranschens utmaningar framåt”, säger Tomasz Pieniazek, Creative director/Founder, Onemotion IMC.

Vi planerar för en fullspäckad förmiddag som kommer att innehålla allt från huvudattraktionen – de fem nominerade lagen som under 5 minuter får möjlighet att pitcha sitt bidrag live för juryn och alla tittare som också har möjlighet att rösta på sina favoriter – till panelsnack, spaningar och inspel från branschen. vVenues kommer att laddas med inspiration, kunskap och tips från branschen. Studenthjulet ska vara en rolig och intressant upplevelse även om man inte deltar i tävlingen eller blivit nominerad. Vinnarna av Studenthjulet 2021 presenteras och hyllas som dagens finalnummer.

Studenthjulet instiftades i branschtävlingen Gyllene Hjulet för att lyfta, uppmuntra och inspirera framtida kollegor som snart ska träda in i kommunikationsbranschen och utgör en separat tävling i Gyllene Hjulet. Utbildning är en förutsättning för att vi alla i branschen ska kunna hålla oss uppdaterade, driva på utvecklingen fortsätta vara absolut bäst på det vi jobbar med; upplevelsebaserad kommunikation.

ONEMOTION BYRÅPARTNER TILL STUDENTHJULET 2021

Nu rullar vi i gång den fjärde upplagan av tävlingen Studenthjulet – som instiftades för att lyfta, uppmuntra och inspirera framtida kollegor som snart ska träda in i kommunikationsbranschen. Studenthjulet utgör en separat tävling i Gyllene Hjulet där lag om max fyra studerande möter en brief som ska besvaras med ett kreativt koncept inom en utsatt tid.

Efter ett lyckat digitalt genomförande av Gyllene Hjulet i mars i år har SES valt att fortsätta samarbetet med byråmedlemmen Onemotion, en kommunikationsbyrå som producerar digitala och fysiska evenemang, med fokus på konceptutveckling, strategi och grafisk produktion.

”Det är spännande och inspirerande att tillsammans med Onemotion utveckla och lyfta Studenthjulet till ytterligare en dimension – ett arbete som tidigare byråpartners Passion Lab och Eventyr lagt grunden för. Vår ambition med Studenthjulet är att skapa ett forum där studenter lyfts fram och möter branschen i en kreativ miljö som andas framtid”, säger Malin Ekman – tf Verksamhetschef SES.

 

Mats Mileblad (VD) och Tomasz Pieniazek (Kreativ chef) Onemotion IMC

 

”Studenthjulet är ett kul sätt för oss att upptäcka nya talanger, vi har sedan länge ett väl genomarbetat praktikprogram som gett oss många duktiga kandidater genom åren, detta blir ytterligare en dimension till det. Vi ser fram emot att se vilka koncept som studenterna utvecklar inte minst med detta år i bakgrunden där eventmarknaden så tydligt reformerats med många nya digitala möjligheter”, säger Tomasz Pieniazek, kreativ chef Onemotion IMC.

I år tar vi Studenthjulet ännu ett steg och kommer den 24 september att bjuda in 5 nominerade lag att pitcha sina bidrag live i Onemotions studio framför juryn, SES styrelse och övriga nominerade. Dessutom kommer detta sändas live via plattformen vVenues och vara tillgängligt för alla i branschen.

Planen är att live- och vVenues-upplevelsen även ska fyllas med olika inslag av inspiration, kunskap och tips samt möjlighet för studenterna att mingla och nätverka med jury, styrelse och branschen. Studenthjulet ska vara en rolig och intressant upplevelse även om man inte deltar i tävlingen eller blivit nominerad. Självklart kommer vinnaren av Studenthjulet 2021 presenteras och hyllas som dagens finalnummer.

Tävlingsdatum för Studenthjulet är den 6-13 september, nominerade bidragen presenteras den 17 september och Livepitch och prisutdelning sker den 24 september.

 

OM TÄVLINGEN

Att vinna Studenthjul innebär oändliga möjligheter att knyta kontakter, få in en fot i eventbranschen och inte minst en högst meriterande erfarenhet på CV:t samt en stor ära.

Såväl sponsring, expo som event växer som marknadsföringskanaler varje år och tar allt större del av den totala reklamkakan. Vi ser ett behov av att branschen fortsätter att utvecklas och våra kollegor fortsätter att utbildas för att vi ska hålla oss uppdaterade och vara absolut bäst på det vi jobbar med; upplevelsebaserad kommunikation.

I vår branschtävling Gyllene Hjulet vill vi därför lyfta framtidens arbetskraft genom att låta studenter som studerar eventmarknadsföring vara med och tävla i Gyllene Hjulet. Eventstuderande tävlar i lag om max 4 studenter som får möta en brief som ska besvaras inom en vecka.

Den 6 september skickas en brief ut till alla anmälda lag som ska besvaras inom en vecka (deadline 13 september kl. 10.00). Den skarpa briefen kommer att tas fram av årets partner till Studenthjulet – Onemotion IMC, den flerfaldigt prisbelönta kommunikationsbyrå som producerar digitala och fysiska evenemang, med fokus på konceptutveckling, strategi och grafisk produktion.

Fokus ligger på idé och koncept där man på ett kreativt sätt nyttjar eventkommunikation för att skapa effekt.

En jury bestående av personer med stor erfarenhet från eventbranschen kommer att gå igenom alla bidrag och utse 5 finalister som den 24 september bjuds in till Onemotions studio i Stockholm att pitcha sitt bidrag live inför jury och SES syrelse samt alla tittare som kan följa detta via livesändningen i vVenues.

Vinnande laget kommer att koras den 24 september.

PARTNERS:

GYLLENE HJULET

Branschtävlingen för alla verksamma inom event, sponsring och expo.

link

Läs mer

Vinnarna av Studenthjulet 2020

Vinnarna av Studenthjulet 2019

OM SES

Vi tror på värdeskapande kommunikation byggd på intressen och upplevelser.

link

LÄS MER 

 

Glöm inte att följa oss på Facebook & Instagram