”Vi har på ett smart sätt visat att det går att skapa vinn för alla inblandade parter i projektet”

Intervju med vinnarna av Gyllene Hjulet 2018 i kategorin årets bästa sponsring

Hallå där Ann Jacobsson, strateg & partner på Heja!

Grattis till vinsten i årets bästa sponsring. Berätta lite kort om ert uppdrag?
– Polarbröd har länge och dedikerat arbetat med att göra bagerier, ingredienser och förpackningar hållbara, men också för att hela samhället ska kunna ställa om, även på individnivå. De ville därför hitta något som kopplar ihop företagets hållbarhetsarbete med de goda effekterna av att vara utomhus. Syftet och mål var att att stärka Polarbröds hållbarhetsarbete, få barnfamiljer att välja polarbröd oftare och bli våra ambassadörer. Grundinsikten var, om man vistas mycket naturen som barn – vill man också ta hand om den som vuxen. Men hur får vi dem att vistas mer utomhus?

Med hjälp av svenskt föreningsliv! Vi skapade Välkommen ut, ett sponsringskoncept som underlättar för landets alla föreningar med naturen som arena att genomföra en egen prova på-dag. Genom att hjälpa dem att nå ut till oinvigda skapar vi tillsammans nya goda vanor. Det blir inte bara en härlig stund för familjerna, det uppmuntrar också till att bli medlem i föreningen och testa aktiviteterna igen.

Vilken var den största utmaningen i projektet?
– Att hitta ett enkelt och effektfullt koncept som spänner över hela Sverige, över hela året och håller under lång tid framöver. En komplex och spännande utmaning!

Vad krävdes det för att konceptet skulle lyckas?
– För att ett projekt som detta skall lyckas krävs ett gott samarbete mellan oss som byrå och de som jobbar på Polarbröd. Sponsring berör många anställda i organisationen på ett eller annat sätt, så först och främst ska alla med på tåget.

När kände du att ni ”var hemma”? 
När vi väl genomfört vår första prova på-dag och fick se hur det lyste i ögonen på barnen som härjat en hel dag utomhus med sin familj – då var vi hemma på riktigt!

Varför, tror du, är ni årets vinnare i sponsrings-kategorin?
– Vi har på ett smart sätt visat att det går att skapa vinn för alla inblandade parter i projektet, för föreningen som fått fler medlemmar, för barnfamiljerna och för Polarbörd som nådda alla uppsatta målsättningar redan år 1. Samtidigt som vi skapat ovanligt goda stunder för tusentals familjer, har vi lagt grunden till nya goda vanor i framtiden. Och vi har bara börjat!

Se bidraget och juryns motivering här 

Foto: Ann Jacobsson
Fotograf: Daniel Wiland